Blog – Thomas Kold

VIL I MED EN TUR UD I VIRKELIGHEDEN.

Billedet 1. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og hendes akademiske embedsmænd havde en plan, en genial plan. Vi opretter nogle “særlige” sengepladser i psykiatrien til en speciel gruppe udsatte mennesker (se billedet 3). Som i en anden Olsen Banden film, så går planen i vasken. Hvilken den også har gjort for Ellen og hendes akademiske soldater.

I Region Midt psykiatrisk afdeling for “særlige” pladser i Risskov. Står alle senge tomme og de 70, ja i læste rigtigt 70 medarbejdere, der er ansat til opgaven, må så drikke lidt mere kaffe. Og er det ikke sjovt, at ingen politikere i Regionsrådet har været virkeligheds nære og frarådet Sundhedsministeren hendes geniale plan.

 

Billedet 2. Her ser vi patient X. Hun har det svært for tiden. Hun er kendt psykiatrisk patient med tilknytning til lokalpsykiatrien. Hun er blandt andet kendt med svær Borderline. De sidste uger, er det gået den negative vej, urolige aftener og nætter. Skærer så dybt i sig selv, at hun må forbi skadestuen for at blive syet sammen. Det eneste X har brug for at kærlig pleje og kompetent pleje på akutmodtagelsen på Psykiatrisk afdeling i Risskov. X har bare brug for trygge rammer og få hjælp til at sove. Denne tilfældige nat var det ikke en mulighed på psykiatrisk afdeling, da der simpelthen ikke var en plads og ej heller plejepersonale nok.

Billedet 3. Her ser vi Sundhedsministerens “særlige” psykiatriske sengeplads borger. Nu er det sådan Ellen, at ude i den virkelige verden, har denne borger ikke brug for en “særlig” psykiatrisk sengeplads. Denne borger har brug for at man i Danmark opretter nogle overnatnings steder, hvor der er kompetent personale, både af lægelig form og plejeform. For disse “tunge” borgere har nogle gange behov for korttidspleje, for en time efter at være på farten igen efter næste rus. De er så kompliceret på deres område, at det ikke er en 14 dages plads på en “særlig” psykiatrisk senge plads. Der må vi møde disse borgere på deres plan i tilværelsen.

Kære Sundhedsminister. Kom ud i virkeligheden. Mød disse mennesker. Jeg har mødt dem og snakket med dem, hørt på hvad de ønskede. De er godt selv klar over, hvor besværligt deres lorte situation er.

Stop Jeres akademiske saven og se virkeligheden på det niveau vi andre befinder os på. Så kommer vi langt.

Vh Thomas Kold – Politisk leder

Tidensdemokrater.dk – Det rigtige valg!