BELÆST ELLER HJERNEBLÆST?

Ak ja, det var tider, hvor man kunne gå ind på en tankstation og skulle købe en pære til sin bil og den unge studerende bag disken, skulede ned på sin fysik bog, der lå ved siden af, for at læse op på lektierne, samtidig med at arbejdede skulle passes. Den studerende fandt kassen med pærer og venligt fandt varen frem.

Året er 2018 en kunde kommer ind i en butik som tilfældigvis også sælger benzin. kunden møder den unge studerende bag disken, som skuler ned på sin smartphone og samtidig laver en strutmund til snappen (dem skal hun lave 600 af om dagen).

Kunden spørger pænt om de har denne specifikke pære til bilen, hvortil den unge peger ned på væggen med elektronik varer og svarer. Prøv kig, det aner jeg ikke.

BELÆST ELLER HJERNEBLÆST?

Nu skal vi så igen, igen diskuterer om mobiltelefonen skal være i klasselokalet og i timerne og jeg undres hver gang over, at menneskeligheden overhovedet har ladet det ske. Hvad fanden skal en smartphone lave i timerne. Det er himmelråbende vandvittigt og afvikling i stedet for udvikling.

Jeg har i årendes løb, snuset mig frem til, at mennesker blot er en flok uselvstændige individer, der blot hopper med på noget, uden at stille ret mange spørgsmål og lader syge trends styrer verdensgangen. Hvor bliver selvstændigheden af? Hvorfor skal panikmænd i 60` erne lade deres skæg gro i håb om et mere råt look, men fejlagtigt kommer til at ligne en dehydreret Elg. Hvorfor skal large account manageren sidde i sin leaset Audi, med håndstillingen, over rattet? Hvorfor skal mænd, der er født almindelige, ligne Hipster og render rundt med barnevognen og coffee to go. Og hvorfor skal lægen Jens Jørgen fra mit plastikmareridt overhovedet kunne eksisterer. Og kære kvinder, prøv rent faktisk at kigge i butiksvinduet på varerne, i stedet for at tjekke om røven sidder som den skal og om bulen på maven er usynlig.

Jo kære venner. hvorfor stopper vi ikke mere op, kigger lidt fra oven og vurderer, om specifikke udviklinger og trends virkelig er så gode for os mennesker, som vi uselvstændige mennesker bilder os ind.

Men hvordan fanden skulle vi også kunne vise vejen for børnene, når vi selv lever med vores smartphone som natpude.

Og hvordan skal vi kunne vise vores børn kraft og styrke, når vi mænd render rundt og ligner udsultede identitetsløse skægstubbede elge, der kun tør brøle i flok på et stadion.

Kan I have en rigtig god dag og prøv bare, at være jer selv.

Thomas Kold – politisk leder – Tidensdemokrater.dk